Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren?

Echt succesvolle organisaties renderen door de energie van medewerkers. De rol die de medewerker speelt als energiebron voor goede prestaties vraagt om inzicht in de beleving van uw medewerkers. Hoe staat het met de medewerkerstevredenheid, wat verwachten medewerkers van hun werk en werkgever, waardoor worden ze gedreven en hoe staat het met de betrokkenheid bij uw organisatie.

Elke organisatie wenst gemotiveerde medewerkers te hebben en te behouden. Deze ambitie vormgeven is een uitdaging. Een uitdaging die ook nadrukkelijk gezocht moet worden. Het behoud van betrokken medewerkers en het inrichten van een effectieve organisatie zijn doelen die elke organisatie zoekt.

Drijfveren van uw medewerkers

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek richt zich op de tevredenheid van medewerkers. De tevredenheid wordt niet alleen bepaald door het organisatieklimaat zoals de samenwerking, de werkinhoud en de collega’s. Een belangrijk startpunt is wat medewerkers drijft. Zoekt een werknemer zekerheid of uitdaging, een balans tussen werk en privé, een leuke werkinhoud of fijne collega’s? De mate waarin dit aangetroffen wordt is bepalend voor de tevredenheid, betrokkenheid en uiteindelijk ook voor de loyaliteit.

De opbouw van de vragenlijst en het analyseren van de resultaten voor de totale organisatie en op doelgroepniveau zorgt dat doelgericht de organisatiekwaliteit naar een hoger niveau getild wordt.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek van Integron?

Integron onderscheidt zich door het volledige traject al in te richten naar de uiteindelijke bruikbaarheid van de resultaten. Dit kan betekenen dat het onderzoek bijvoorbeeld gecombineerd wordt met de WAI, RIE, PMO of een werkdruk onderzoek. Maar vooral dat je van ons niet alleen cijfers en tabellen terug krijgt, juist het verhaal achter de cijfers is belangrijk.

Door het gebruik van belang in de vragenlijst is het mogelijk om op alle niveaus in de organisatie prioriteiten te stellen. Het onderzoek zal resulteren in bruikbare onderzoeksresultaten, concrete verbeteracties en oplossingen om te komen tot verbetermanagement. Dit stelt je organisatie in staat om de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers doelgericht op een hoger niveau te brengen.

Ons doel is dat je daadwerkelijk handvaten krijgt om samen met jouw medewerkers de organisatie te gaan verbeteren. De medewerkers van Integron gaan een stapje verder om u te helpen uw doel te bereiken. Uiteraard garandeert Integron 100% anonimiteit.

Bekijk onze medewerkersonderzoek oplossingen
Gratis rapport:

Medewerkerbeleving in Nederland 2020

Download nu het nieuwe rapport over de werkbeleving in Nederland anno 2020 gratis.

Download rapport
Medewerkerbeleving-in-Nederland-2020

Gerelateerde berichten

2019-01-03T13:12:52+01:00Tags: |