De belangrijkste aspecten op het werk volgens de zorgmedewerker

Jaarlijks onderzoekt Integron de werkbeleving in Nederland. Zo ook in de zorg. In het onderzoek onder 4500 werkenden is onder andere gevraagd naar de tevredenheid over diverse aspecten, maar ook naar wat volgens hen het belangrijkste gevonden wordt op het werk.

Werkplezier staat al jaren bovenaan de lijst als belangrijkste aspect op het werk, zowel gemiddeld in Nederland als in alleen de zorgsector. Kenmerkend binnen de zorg is ook dat de top-10 maar liefst 3 onderwerpen bevat die te maken hebben met collegialiteit en samenwerking. Deze aspecten worden tevens beter beoordeeld binnen de zorg t.o.v. gemiddeld Nederland. Veiligheid wordt tevens erg belangrijk gevonden.

De complete lijst van kernverwachtingen binnen de zorg ziet er als volgt uit:

  1. het plezier in mijn werk;
  2. Het gevoel van veiligheid op mijn werkplek
  3. De mate waarin mijn organisatie gericht is op kwaliteit
  4. De mate waarin mijn organisatie een leuke organisatie is om voor te werken
  5. De collegiale sfeer binnen mijn organisatie
  6. De hulp van mijn collega’s wanneer dit nodig is
  7. De respectvolle manier van samenwerken binnen mij afdeling
  8. De mate waarin mijn organisatie mij zekerheid op werk biedt
  9. De voldoening die uit mijn werk haal
  10. De informatie en instructies om veilig te kunnen werken
Gratis rapport:

Rapport: Employee Experience in Nederland 2023

Hoe beleeft werkend Nederland het werk? Lees het in het nieuwe onderzoek naar de medewerkerbeleving in Nederland. Download nu het gratis rapport.

EX2023-thumbnail

Gerelateerde berichten

Veerkracht Nederlandse beroepsbevolking niet slecht, maar kan zeker beter

De gemiddelde veerkrachtscore van werkend Nederland is een 7,4. Geen slecht cijfer, maar nog wel verwijderd van een minimale gewenste score van 7,8. Het laat zien dat Nederlandse medewerkers over het algemeen beschikken over een redelijke veerkracht. Ofwel: ze hebben het vermogen zich aan te passen aan nieuwe situaties en kunnen weer terugbuigen na een tegenslag. Zo blijkt uit recent onderzoek van Team Heartbeats en Integron onder 5.100 werkende Nederlanders in verschillende branches.

Whitepaper: Veerkracht in Nederland 2023

Shit happens. Maar hoe ga je hier nu mee om? Het antwoord ligt bij veerkracht. Lees in het whitepaper 'Hoe veerkrachtig is Nederland?', hoe het ervoor staat met de veerkracht van de beroepsbevolking. Download gratis.

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers

Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31% in 2022 naar 27% in 2023. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022. Dit blijkt uit ons nieuwe medewerkerbelevingsonderzoek onder zo’n 5.000 deelnemers verdeeld over dertien branches. Lees meer en download hier het rapport.

2019-02-13T15:29:59+01:00Tags: , |