Aedes voegt Integron toe als onderzoeksbureau voor het uitvoeren van het huurdersonderzoek.

In 2017 wordt wederom de Aedes-benchmark door Aedes (Vereniging van Woningcorporaties) gepubliceerd. Dit jaar willen zij ook weten hoe huurders de kwaliteit van de woningen beoordelen. Deze informatie wordt gebruikt voor het prestatieveld Onderhoud & verbetering. Deze huurders worden bevraagd over alle niet-procesgerelateerde indicatoren zoals de klanttevredenheid (Net Promoter Score), beoordeling van de buurt en verhuisgeneigdheid).

Uitvoeren huurdersonderzoek

Voor het uitvoeren van het huurdersonderzoek kunnen woningcorporaties terecht bij Integron. Wij zijn door Aedes geïnformeerd over de validatiecriteria en indicatoren en zorgen dat de onderzoeksgegevens voldoen aan de validatiecriteria. Klik hier voor meer informatie over Aedes-benchmark.

Wilt u vrijblijvend kennismaken met ons en weten wat wij voor u, als woningcorporatie kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een (telefonisch) adviesgesprek aan. 

Gerelateerde berichten

Communicatiekloof in de afvalbranche bedreigt tevredenheid van klanten, medewerkers en bewoners

De behoefte aan duidelijke communicatie, het waarborgen van welzijn en ontwikkeling van medewerkers, en het voldoen aan de hoge verwachtingen van bewoners en klanten zet de afvalbranche op scherp. Dit blijkt uit het recent uitgebrachte benchmarkrapport van Integron. De uitkomsten zijn gebaseerd op medewerkers-, klant- en bewonersonderzoeken die het onderzoeks-en adviesbureau Integron heeft uitgevoerd voor tientallen afvaldienstverleners.

Pluk als MKB-bedrijf de vruchten van medewerker- en klantonderzoek

‘Er spelen op dit moment zaken die prioriteit hebben boven het ophalen van feedback van medewerkers en klanten’. ‘Te grote investering’. MKB-organisaties zijn niet altijd even bereid om medewerker- en klantonderzoeken uit te laten voeren. Toch zijn er gelukkig behoorlijk wat organisaties die wél feedback ophalen bij medewerkers en klanten, daar het nut van inzien en de vruchten ervan plukken. En dat is meer dan terecht. Het is absoluut waardevol om inzicht te krijgen in wat er speelt en leeft onder medewerkers en klanten.

2019-02-14T09:16:17+01:00Tags: |