Aedes voegt Integron toe als onderzoeksbureau voor het uitvoeren van het huurdersonderzoek.

In 2017 wordt wederom de Aedes-benchmark door Aedes (Vereniging van Woningcorporaties) gepubliceerd. Dit jaar willen zij ook weten hoe huurders de kwaliteit van de woningen beoordelen. Deze informatie wordt gebruikt voor het prestatieveld Onderhoud & verbetering. Deze huurders worden bevraagd over alle niet-procesgerelateerde indicatoren zoals de klanttevredenheid (Net Promoter Score), beoordeling van de buurt en verhuisgeneigdheid).

Uitvoeren huurdersonderzoek

Voor het uitvoeren van het huurdersonderzoek kunnen woningcorporaties terecht bij Integron. Wij zijn door Aedes geïnformeerd over de validatiecriteria en indicatoren en zorgen dat de onderzoeksgegevens voldoen aan de validatiecriteria. Klik hier voor meer informatie over Aedes-benchmark.

Wilt u vrijblijvend kennismaken met ons en weten wat wij voor u, als woningcorporatie kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een (telefonisch) adviesgesprek aan. 

Gerelateerde berichten

Is een negatieve NPS zo erg als het lijkt?

Wie beveelt jouw bedrijf of organisatie aan bij anderen? Met de wereldwijd veel gebruikte methodiek NPS (Net Promoter Score) kun je dat in kaart brengen. De NPS kun je op verschillende manieren meten; onder meer via de relationele of de transactionele manier. Wanneer zet je nu welke meetmethode in? We geven de verschillen en de voor- en nadelen.

2019-02-14T09:16:17+01:00Tags: |