eNPS: meet de betrokkenheid van jouw medewerkers

Hoe loyaal zijn jouw medewerkers? De eNPS (Employee Net Promotor Score) is een eenvoudige manier om het enthousiasme van de eigen medewerkers over de organisatie te meten.

Wat is de eNPS?

De vraagstelling van de eNPS is vergelijkbaar met die van de NPS wat een veel gebruikte KPI is in het meten van de klantloyaliteit:

  • eNPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat jij jouw werkgever zou aanbevelen bij bekenden’
  • NPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat jij bedrijf X aanbeveelt bij bekenden’

Net als de NPS wordt ook de eNPS wordt gemeten over een 11-puntschaal (10-0), het resultaat wordt uitgedrukt in een percentage. Dit percentage wordt gevormd door diegene die de organisatie in sterke mate aanbevelen (de ‘kartrekkers’) minus diegene die niet of nauwelijks zullen doen (de ‘ballast op kar). De vuistregel is wanneer een organisatie meer kartrekkers heeft dan ballast deze in beweging zal komen en bijvoorbeeld sneller zich al aanpassen aan veranderingen en ontwikkelingen.

De eNPS als op zichzelf staand percentage is interessant maar vaak niet toereikend. Waarom is iemand niet of nauwelijks enthousiast over zijn werkgever? Waarom geeft iemand een 7 en nog geen 10? Wat maakt een actieve promotor zo enthousiast dat hij of zij zijn of haar werkgever maximaal beoordeeld?

Integron geeft inzicht in de eNPS en gaat samen met jou analyseren hoe het komt dat bepaalde groepen meer of minder enthousiast zijn. Naast tevredenheid bieden wij inzicht in drijfveren en verwachtingen van medewerkers zodat je als werkgever voldoende tools in handen heeft om gericht stappen te maken naar een betere werkomgeving.

eNPS inzichtelijk maken?

De eNPS kan inzichtelijk gemaakt worden als onderdeel van een jaarlijks medewerkersonderzoek, een thematisch onderzoek of continu medewerkersonderzoek. Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk onze oplossingen.

Bekijk onze medewerkersonderzoek oplossingen
Gratis rapport:

Medewerkerbeleving in Nederland 2020

Download nu het nieuwe rapport over de werkbeleving in Nederland anno 2020 gratis.

Download rapport
Medewerkerbeleving-in-Nederland-2020

Gerelateerde berichten

Geef medewerkers een stem, juist nu

Organisaties moeten juist nu scherp zijn. In de hoogste versnelling wordt er van iedereen verwacht zich aan te passen aan nieuwe werkmethodes, zowel offline als online. Lees hier het belang van medewerkersonderzoek in tijden van crisis in het blog van Integron Consultant Richard Bras.

2020-08-11T10:24:58+02:00Tags: |