Meet de betrokkenheid van jouw medewerkers middels een eNPS onderzoek

Wil je een eNPS onderzoek laten uitvoeren door een gespecialiseerd bureau in Rotterdam, zodat je je eNPS score kunt verbeteren? Integron helpt jou om inzicht te krijgen in de mate van tevredenheid en loyaliteit van de werknemers binnen jouw organisatie. De eNPS (Employee Net Promotor Score) is een eenvoudige manier om het enthousiasme van de medewerkers over het bedrijf te meten en erachter te komen welke aspecten je kunt verbeteren.

Een eNPS onderzoek voor het verbeteren van de eNPS door ons bureau in Rotterdam

Integron is een bureau dat gespecialiseerd is in het doen van eNPS onderzoek en het verbeteren van de eNPS score van een onderneming. De vraagstelling van de eNPS is vergelijkbaar met die van de NPS, wat een veel gebruikte KPI is in het meten van de klantloyaliteit:

  • eNPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat jij jouw werkgever zou aanbevelen bij bekenden?’
  • NPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat jij bedrijf X aanbeveelt bij bekenden?’

Net als de NPS, wordt ook de eNPS gemeten over een 11-puntschaal (10-0). Het resultaat wordt uitgedrukt in een percentage. Dit percentage wordt gevormd door diegene die de organisatie in sterke mate aanbevelen (de ‘kartrekkers’), minus het personeel dat dit niet of nauwelijks zal doen (de ‘ballast op kar’). De vuistregel is: wanneer een organisatie meer kartrekkers heeft dan ballast, dan komt het bedrijf in beweging en past het zich eenvoudiger aan in tijden van verandering en ontwikkeling.

De eNPS score verbeteren doe je zo

De eNPS als een op zichzelf staand percentage is interessant, maar vaak niet toereikend. Waarom is iemand niet of nauwelijks enthousiast over zijn werkgever? Waarom geeft de ene een 7 en de ander een 10? Wat maakt een actieve promotor zo enthousiast dat hij of zij zijn of haar werkgever maximaal beoordeelt? Als bureau geven wij inzicht in de eNPS middels een onderzoek, analyseren wij hoe het komt dat bepaalde groepen meer of minder enthousiast zijn over de organisatie en kijken we hoe je de eNPS score kunt verbeteren. Naast de mate van tevredenheid, bieden wij inzicht in de drijfveren en verwachtingen van medewerkers, zodat je als werkgever voldoende tools in handen hebt en kunt streven naar een betere werkomgeving.

Laat een eNPS onderzoek uitvoeren door een gerenommeerd bureau

Integron is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoeken als medewerkersonderzoeken, thematisch onderzoeken en continu medewerkersonderzoeken. Als bureau maken wij de eNPS van jouw onderneming inzichtelijk als onderdeel van een jaarlijks onderzoek en geven we je richtlijnen hoe deze score te kunnen verbeteren. Neem contact op voor de mogelijkheden, bekijk onze oplossingen of vraag een demo aan. Bel naar 0104115966 of stuur een e-mail naar info@integron.nl.

Handboek-medewerkerfeedback-verzamelen-thumb

Gratis handboek: Medewerkerfeedback verzamelen

Werk aan meer betrokken, bevlogen en productievere medewerkers met alle stappen voor een compleet medewerkersonderzoek in één handboek. Het begint met inzicht in de medewerkerbeleving. Download gratis het handboek inclusief handige checklist.

Gerelateerde berichten

15 organisaties vallen in de prijzen bij Beleving Awards 2023

De 15 best presterende organisatie op het gebied van klant- en medewerkerbeleving ontvingen afgelopen donderdag de Beleving Award 2023. Zij zorgden afgelopen jaar stuk voor stuk voor de meest enthousiaste klanten en medewerkers. In Buitenplaats Vlaardingen reikte Integron deze prijzen voor de dertiende keer uit. Met dit jaar als bijzonderheid dat Integron 30 jaar bestaat en het event in een heuse festivalsetting plaatsvond.

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers

Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31% in 2022 naar 27% in 2023. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022. Dit blijkt uit ons nieuwe medewerkerbelevingsonderzoek onder zo’n 5.000 deelnemers verdeeld over dertien branches. Lees meer en download hier het rapport.

Rapport: Employee Experience in Nederland 2023

Hoe beleeft werkend Nederland het werk? Is de employee experience weer gestegen in 2023? Lees het in het jaarlijks uitgebrachte benchmarkrapport 'Employee Experience in Nederland 2023' voortkomend uit onderzoek onder ruim 5000 medewerkers verdeeld over 13 branches. Download gratis.

2022-01-26T16:24:01+01:00Tags: |