Kennis en klantverhalen2019-02-14T08:39:43+01:00

Kennis en klantverhalen

We delen graag onze kennis en het laatste nieuws over onszelf of op het gebied van klant- en medewerkerbeleving. Laat je inspireren!

Nieuwsberichten

Wat wij en onze klanten zoal meemaken

Meer fans, minder verloop!

22 februari 2023|

Nog nooit wisselden zoveel werknemers van werkgever. Behoud van personeel is met stip de nummer-1-uitdaging voor organisaties. Bedenk eens hoeveel kosten je kunt besparen als je het verlooppercentage omlaag kunt krijgen. Wat kun je doen om verloop terug te dringen? En hoe verbeter je in dat kader je ROI (return on investment) als je concreet en structureel met je employee Net Promotor Score (eNPS) aan de slag gaat en investeert in je medewerkers?

Waarom je met een duidelijke Employee Value Proposition aantrekkelijker bent als werkgever

21 februari 2023|

Vooral in deze tijd van arbeidsmarktkrapte, waarin iedereen zit te springen om nieuwe medewerkers en bestaande medewerkers wil behouden, is het belangrijk om je als werkgever positief te profileren. Om aantrekkelijk en onderscheidend te zijn als werkgever heb je onder meer een heldere Employee Value Proposition (EVP) nodig. Wat dat is, wat je ermee kunt en vooral waarom deze zo belangrijk is, lees je in dit blog.

Relationele en transactionele NPS: verschillen én voordelen

3 januari 2023|

Wie beveelt jouw bedrijf of organisatie aan bij anderen? Met de wereldwijd veel gebruikte methodiek NPS (Net Promoter Score) kun je dat in kaart brengen. De NPS kun je op verschillende manieren meten; onder meer via de relationele of de transactionele manier. Wanneer zet je nu welke meetmethode in? We geven de verschillen en de voor- en nadelen.

Klantcases

Wat onze dienstverlening oplevert? Dat kunnen onze klanten je het beste zelf vertellen.

D&B The Facility Group: “Voortdurende inzichten in klant- en medewerkerbeleving essentieel voor kwaliteit van onze dienstverlening”

30 januari 2023|

D&B The Facility Group is een multi service facilitair dienstverlener. Alles draait om beleving. En dat betekent iedere dag gasten verrassen en een beleving creëren die een indruk achterlaat. “Dan wil je natuurlijk ook weten of dat in de praktijk allemaal klopt" zegt Michel Pan, Director Business Strategy bij D&B The Facility Group.

Belevingsonderzoek bij SKOWF toont zeer betrokken medewerkers

31 mei 2022|

SKOWF staat voor hoogwaardig en betekenisvol onderwijs dat verder gaat dan het overdragen van kennis en vaardigheden. De medewerkers zijn daarin de spil. Om te weten hoe ze de organisatie beleven en wat ze belangrijk vinden, heeft SKOWF een medewerkerbelevingsonderzoek laten uitvoeren door Integron.

Meer klantverhalen

Blogs

Onze professionals delen graag hun kennis op het gebied van klant- en medewerkerbeleving. Dit lees je in hun blogs.

Transformatie naar hybride kantoor helpt mee aan toekomstbestendigheid Integron

12 juli 2022|

Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers willen we de beleving en het werkgeluk vergroten. Bij Integron is hybride werken ook de norm en daarom ondergaat ons kantoor de transformatie naar een toekomstbestendige werkomgeving: meer fun, professionaliteit en optimale samenwerking.