Begin 2020 is het laatste onderzoek uitgevoerd. Om een goede trend en vergelijking met de afvalbenchmark van Integron te waarborgen is er voor gekozen om de vragenlijst van 2018 grotendeels te behouden. Daarnaast is maatwerk geboden door onderwerpen toe te voegen die specifiek voor Dar gelden zoals de kernwaarden, veiligheid, middelen en flexibiliteit in werken.

Aandacht voor de opvolging van het medewerkersonderzoek

Volgens Myke Kregting (HR-adviseur) is Dar als organisatie aan het vernieuwen: “De interne bedrijfsvoering is continu in ontwikkeling en zijn er in de afgelopen jaren wijzigingen gedaan in de structuur.  Ook krijgt het medewerkersonderzoek veel aandacht in zowel de voorbereiding, uitvoer als opvolging. De resultaten worden breed gedeeld met de organisatie (o.a. op infoschermen en vanuit de aangeleverde motion graphic) en worden op alle niveaus (directie / MT / leidinggevenden / teams) besproken. Tevens wordt voor iedere individuele medewerker het teamresultaat afgezet tegenover de overige de teams en het totaalresultaat.”

Focus op employee experience

De focus op employee experience is goed te zien in de resultaten. Waar deze in 2016 nog beduidend onder de benchmark afvaldienstverlening scoorde, overstijgt Dar de benchmark in 2020. Niet alleen laten de respons en tevredenheid een positieve ontwikkeling zien, de medewerkers zijn ook aanzienlijk loyaler en trotser om voor Dar te werken. Kortom, een mooi resultaat.

Door de Corona crisis heeft de daadwerkelijke opvolging van het onderzoek nog niet in zijn geheel plaatsgevonden. In het najaar staan gesprekken gepland waarin de teams vanuit de resultaten op zoek gaan naar concrete verbeterpunten.

Myke werkte voor het eerst samen met Integron:

“Voor mij was de samenwerking nieuw en deze heb ik als zeer positief ervaren. Afspraken worden nagekomen, de lijntjes zijn kort en we krijgen op diverse momenten advies. Integron denkt echt mee met zijn opdrachtgevers om het onderzoek optimaal te laten verlopen.”

Ook het beste uit jouw medewerkers halen?

Vraag een offerte of informatie aan via onderstaand formulier.

Hidden
Hidden
Naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Privacy en cookie statement

Ik help je graag verder

Consultant - Guido van Buul
Guido van Buul

Consultant