Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Echt succesvolle organisaties renderen door de energie van medewerkers. De rol die de medewerker speelt als energiebron voor goede prestaties vraagt om inzicht in de beleving van uw medewerkers. Hoe staat het met de medewerkertevredenheid, wat verwachten medewerkers van hun werk en werkgever, waardoor worden ze gedreven en hoe staat het met de betrokkenheid bij uw organisatie.

Elke organisatie wenst gemotiveerde medewerkers te hebben en te behouden. Deze ambitie vormgeven is een uitdaging. Een uitdaging die ook nadrukkelijk gezocht moet worden. Het behoud van betrokken medewerkers en het inrichten van een effectieve organisatie zijn doelen die elke organisatie zoekt.

Drijfveren van uw medewerkers

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek richt zich op de tevredenheid van medewerkers. De tevredenheid wordt niet alleen bepaald door het organisatieklimaat zoals de samenwerking, de werkinhoud en de collega’s. Een belangrijk startpunt is wat medewerkers drijft. Zoekt een werknemer zekerheid of uitdaging, een balans tussen werk en privé, een leuke werkinhoud of fijne collega’s? De mate waarin dit aangetroffen wordt is bepalend voor de tevredenheid, betrokkenheid en uiteindelijk ook voor de loyaliteit.

De opbouw van de vragenlijst en het analyseren van de resultaten voor de totale organisatie en op doelgroepniveau zorgt dat doelgericht de organisatiekwaliteit naar een hoger niveau getild wordt.

Wat voor inzichten u kunt verwachten?

U kunt gratis de inloggegevens van ons dashboard aanvragen. U krijgt deze direct per email opgestuurd. In deze demo maakt u kennis met het Integron resultaten dashboard Employee Heartbeat. Hierin vindt u onder andere voorbeelden van vraagstellingen, maar ook hoe deze in het dashboard naar voren komen.

Ook een onderzoek starten?

Vraag nu onze demo aan met onder andere:

  • Voorbeeldvragen en belang: vraagstellingen, (e)nps en relatie tevredenheid en belang
  • Prioriteiten analyse op basis van tevredenheid en belang. Top 10 verbeterkansen.
  • Manieren van en verdieping in segmentatie

Integron Directeur Egbert Engelfriet in gesprek bij BNR over het belang van Medewerkersonderzoek
(bron: BNR nieuwsradio)

“Integron heeft ons onder redelijke tijdsdruk kunnen helpen met het uitvoeren van een gedegen medewerkersonderzoek. Hierbij was het voor ons belangrijk dat bepaalde deadlines gehaald werden en er tussentijds terugkoppeling werd gegeven over deelresultaten.”

Waarom medewerkerstevredenheidsonderzoek?

2018-03-07T10:34:27+00:00