Hotelschool Den Haag

Hotelschool Den Haag doet onderzoek naar de medewerkertevredenheid om de ervaringen, de mening en het gevoel van medewerkers over de Hotelschool als werkgever te weten te komen. In het onderzoek zijn onderwerpen als werkdruk, werksfeer, veiligheid, leiderschap en arbeidsvoorwaarden aan de orde gekomen.

Het onderzoek is door Integron B.V. uitgevoerd. Integron heeft ruime nationale en internationale ervaring in onderzoek naar medewerkertevredenheid- en klanttevredenheid. Bovendien heeft Zestor, arbeidsmarkt en opleidingsfonds hbo, Integron aanbevolen en prijsafspraken voor het hbo gemaakt. In oktober is een digitale vragenlijst in het Nederlands en Engels naar alle medewerkers verstuurd. De response was maar liefst 80%. De gemiddelde medewerkertevredenheid van Hotelschool Den Haag is 6.96 ten opzichte van 6.82 in het hbo.

Het grote voordeel van Integron is dat zij ruime ervaring hebben en ook internationaal opereren.Hierdoor hebben we de vragenlijst in het Nederlands en Engels aan de medewerkers kunnen aanbieden.

De resultaten zijn in november door Integron aan het College van Bestuur gepresenteerd en in december aan de MR en alle medewerkers. Het voordeel van de presentatie door Integron is dat de resultaten heel objectief worden weergegeven. Ook eventueel inhoudelijke lastige vragen kunnen door Integron direct worden beantwoord.

Barbara Gemen, HR Manager: 

“Bij het lezen van de resultaten vraag je je vaak af wat andere hogescholen scoren. Het is dan heel prettig dat Integron een benchmark in het hbo kan aanbieden. Uniek is dat je als opdrachtgever door de Customer Heartbeat direct inzicht hebt in de resultaten van het Medewerkertevredeheidonderzoek en je zelf selecties kunt maken. We hebben nu al besloten om het onderzoek volgend jaar weer te doen!”

Deel dit artikel!

Ook het beste uit jouw medewerkers halen?

Vraag gratis advies of informatie aan via onderstaand formulier.

Privacy en cookie statement

Ik help je graag verder

Guido van Buul

Consultant

Meer klantcases

2019-02-13T16:39:00+01:00Tags: , |