Gemeente Loppersum: een eerste inzicht in de werkbeleving en passend advies betreffende de vervolgstappen

Stoffer Klungel, Hoofd afdeling Personeel, Organisatie en Juridische Zaken en Facilitaire Zaken | Gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum is een gemeente in het ‘Groene Hart van Groningen’. In de gemeente wonen ruim 10.000 mensen, verspreid over 17 dorpen. Integron heeft het medewerkersonderzoek uitgevoerd onder de 85 medewerkers van Gemeente Loppersum.

Gemeente-Loppersum

Om iedereen in een vroeg stadium te betrekken bij het onderzoek, is er voorafgaand aan het veldwerk een kick-off meeting georganiseerd voor de medewerkers van de gemeente en voor het College van B&W. Tijdens deze meeting heeft Integron niet alleen de werkwijze toegelicht, maar ook de meerwaarde van het onderzoek; niet alleen voor de organisatie maar ook voor de medewerker zelf. Op deze manier is er draagvlak gecreëerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot een mooie respons van 88%.

Het onderzoek heeft Gemeente Loppersum inzicht gebracht in de werkbeleving en daarmee ook in de aandachtspunten die medewerkers zien. Deze inzichten zijn niet alleen in een rapportage verwerkt, maar zijn ook gedeeld tijdens een presentatie die Integron heeft verzorgd aan het MT en de OR. Ook heeft Integron passend advies uitgebracht over de te nemen vervolgstappen, waarbij het concretiseren van de aandachtspunten centraal staat. De presentatie aan het MT en OR is opgevolgd door een presentatie aan het personeel. Daarmee is voor de medewerkers de cirkel -vanaf het moment van het invullen van de vragenlijst- rond gemaakt. De presentaties dragen er ook aan bij dat de leidinggevenden en de medewerkers met gelijke informatie de meetings per afdeling in zijn gegaan. Aldaar is het afdelingsresultaat verder besproken en er is maatwerk aangebracht in de route naar meer werkplezier en een beter organisatie.

“De visie van Integron over werkbeleving sluit goed aan bij de visie en cultuur van de gemeente Loppersum”

Deel dit artikel!

Ook het beste uit jouw medewerkers halen?

Vraag een offerte of informatie aan via onderstaand formulier.

Hidden
Hidden
Naam(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.