Infographic: hoe groothandels het dalende enthousiasme bij klanten kunnen tegengaan

Binnen groothandels zijn er zichtbare problemen binnen de supply chain, zoals stijgende grondstofprijzen en hogere kosten voor transport, opslag en administratie. Ondanks deze uitdagingen zijn klanten over het algemeen zeer tevreden. Accountmanagers en administratie krijgen hoge scores, maar er zijn zorgen over logistiek en informatieverstrekking. De NPS is +28, maar er is een lichte daling zichtbaar. Met name vanwege leveringstijden en communicatie daarover. De best-in-class bedrijven in deze branche onderscheiden zich door begrip en flexibiliteit te tonen. Ze gebruiken geavanceerde technologieën om efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen en benaderen klanten proactief om hun vragen en problemen aan te pakken.

Tips & tricks?

Bekijk hieronder de volledige infographic of download het hier.

 

Download het complete rapport:

Customer Experience in Nederland 2023

De grootste NPS-Benchmark van Nederland binnen B2B

CX2023

Gerelateerde berichten

15 organisaties vallen in de prijzen bij Beleving Awards 2023

De 15 best presterende organisatie op het gebied van klant- en medewerkerbeleving ontvingen afgelopen donderdag de Beleving Award 2023. Zij zorgden afgelopen jaar stuk voor stuk voor de meest enthousiaste klanten en medewerkers. In Buitenplaats Vlaardingen reikte Integron deze prijzen voor de dertiende keer uit. Met dit jaar als bijzonderheid dat Integron 30 jaar bestaat en het event in een heuse festivalsetting plaatsvond.

Is een negatieve NPS zo erg als het lijkt?

Wie beveelt jouw bedrijf of organisatie aan bij anderen? Met de wereldwijd veel gebruikte methodiek NPS (Net Promoter Score) kun je dat in kaart brengen. De NPS kun je op verschillende manieren meten; onder meer via de relationele of de transactionele manier. Wanneer zet je nu welke meetmethode in? We geven de verschillen en de voor- en nadelen.

Deel dit artikel!

Ook het beste uit jouw klanten halen?

Vraag een offerte of informatie aan via onderstaand formulier.

Hidden
Hidden
Naam(Vereist)