eNPS: meet de betrokkenheid van uw medewerkers2018-07-18T08:23:08+00:00

eNPS 

Hoe loyaal zijn jouw medewerkers? De eNPS (Employee Net Promotor Score) is een eenvoudige manier om het enthousiasme van de eigen medewerkers over de organisatie te meten.

De vraagstelling van de eNPS is vergelijkbaar met die van de NPS wat een veel gebruikte KPI is in het meten van de klantloyaliteit:

  • eNPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat jij jouw werkgever zou aanbevelen bij bekenden’
  • NPS: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u bedrijf X aanbeveelt bij bekenden’

Net als de NPS wordt ook de eNPS wordt gemeten over een 11-puntsschaal (10-0), het resultaat wordt uitgedrukt in een percentage. Dit percentage wordt gevormd door diegene die de organisatie in sterke mate aanbevelen (de ‘kartrekkers’) minus diegene die niet of nauwelijks zullen doen (de ‘ballast op kar). De vuistregel is wanneer een organisatie meer kartrekkers heeft dan ballast deze in beweging zal komen en bijvoorbeeld sneller zich al aanpassen aan veranderingen en ontwikkelingen.

eNPS in Nederland gemiddeld -4%. 25% beveelt de eigen werkgever aan!
Download het rapport gratis.

De eNPS als op zichzelf staand percentage is interessant maar vaak niet toereikend. Waarom is iemand niet of nauwelijks enthousiast over zijn werkgever? Waarom geeft iemand een 7 en nog geen 10? Wat maakt een actieve promotor zo enthousiast dat hij zijn werkgever maximaal beoordeeld?

Integron geeft inzicht in de eNPS en gaat samen met jou analyseren hoe het komt dat bepaalde groepen meer of minder enthousiast zijn. Naast tevredenheid bieden wij inzicht in drijfveren en verwachtingen van medewerkers zodat je als werkgever voldoende tools in handen heeft om gericht stappen te maken naar een betere werkomgeving.

eNPS inzichtelijk maken?

In de demo van onze onderzoekssoftware kan je voorbeelden inzien van hoe de loyaliteit en het enthousiasme van je medewerkers gemeten en inzichtelijk gemaakt wordt. Klik hier om naar de demo te gaan. 

Gratis rapport:
Medewerkerbeleving in Nederland 2018

Download nu het nieuwe rapport over de werkbeleving in Nederland anno 2018 gratis.