De mensgerichte organisatie

In tijden dat het minder gaat, leer je elkaar echt kennen. In deze momenten merk je hoe onzichtbaar of juist soms heel tastbaar dingen kunnen zijn. Wat opvalt is dat iedereen zoekt naar een modus om door te gaan. Stilstaan is geen optie. Verbondenheid in de samenleving is soms voelbaar, maar in een aantal gevallen ook ver te zoeken.

Wat dat betreft legt een crisis een samenleving bloot en ook de werkkring waarin we ons begeven. Is jouw organisatie er altijd één geweest van samenwerken dan zie je dit juist nu terug. Medewerkers die altijd waardering hebben gevoeld, laten zich gelden in positieve zin. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe er binnen werkend Nederland initiatieven uit de grond komen. Dit is de echte sociale innovatie!

Ja / ja sticker voor organisaties die zich inzetten voor anderen

Ook ligt hier wat mij betreft een rol voor de werkgevers in Nederland. Dit is de kans om echt een verschil te maken. Geef je je medewerkers de ruimte of ga je juist in de crisismodus en leg je beperkingen op. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk met alle (financiële) uitdagingen. Toch zorgen juist nu de creatieve ideeën en initiatieven van medewerkers dat bedrijven overleven of soms zelfs groeien. Ook laten veel organisaties zich van hun positieve kant zien door zich in te zetten voor anderen. Dat is misschien commercieel interessant, maar dan maar veel van zulke reclames. Daar plak ik graag een sticker ja / ja op.

Ik hoop dat deze crisistijden ons leren te waarderen wat een groot goed het is om medewerkers te hebben die in alle tijden klaarstaan. En ik wens dat deze medewerkers zich ook positief laten gelden in de bedrijven waar zij werken.

Wat mij betreft heeft de mensgerichte organisatie de toekomst!

“Ik hoop dat deze crisistijden ons leren te waarderen wat een groot goed het is om medewerkers te hebben die in alle tijden klaarstaan.”

Auteur

Egbert Engelfriet | Managing Director

Klanten en medewerkers breng ik graag samen. Zij zijn de sleutel tot succes!

Mijn belangrijkste passie is organisaties hierbij te helpen.

Gerelateerde berichten

Whitepaper: Veerkracht in Nederland 2023

Shit happens. Maar hoe ga je hier nu mee om? Het antwoord ligt bij veerkracht. Lees in het whitepaper 'Hoe veerkrachtig is Nederland?', hoe het ervoor staat met de veerkracht van de beroepsbevolking. Download gratis.

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers

Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31% in 2022 naar 27% in 2023. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022. Dit blijkt uit ons nieuwe medewerkerbelevingsonderzoek onder zo’n 5.000 deelnemers verdeeld over dertien branches. Lees meer en download hier het rapport.

Rapport: Employee Experience in Nederland 2023

Hoe beleeft werkend Nederland het werk? Is de employee experience weer gestegen in 2023? Lees het in het jaarlijks uitgebrachte benchmarkrapport 'Employee Experience in Nederland 2023' voortkomend uit onderzoek onder ruim 5000 medewerkers verdeeld over 13 branches. Download gratis.

2020-04-22T09:42:03+02:00Tags: , , |