De mensgerichte organisatie

In tijden dat het minder gaat, leer je elkaar echt kennen. In deze momenten merk je hoe onzichtbaar of juist soms heel tastbaar dingen kunnen zijn. Wat opvalt is dat iedereen zoekt naar een modus om door te gaan. Stilstaan is geen optie. Verbondenheid in de samenleving is soms voelbaar, maar in een aantal gevallen ook ver te zoeken.

Wat dat betreft legt een crisis een samenleving bloot en ook de werkkring waarin we ons begeven. Is jouw organisatie er altijd één geweest van samenwerken dan zie je dit juist nu terug. Medewerkers die altijd waardering hebben gevoeld, laten zich gelden in positieve zin. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe er binnen werkend Nederland initiatieven uit de grond komen. Dit is de echte sociale innovatie!

Ja / ja sticker voor organisaties die zich inzetten voor anderen

Ook ligt hier wat mij betreft een rol voor de werkgevers in Nederland. Dit is de kans om echt een verschil te maken. Geef je je medewerkers de ruimte of ga je juist in de crisismodus en leg je beperkingen op. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk met alle (financiële) uitdagingen. Toch zorgen juist nu de creatieve ideeën en initiatieven van medewerkers dat bedrijven overleven of soms zelfs groeien. Ook laten veel organisaties zich van hun positieve kant zien door zich in te zetten voor anderen. Dat is misschien commercieel interessant, maar dan maar veel van zulke reclames. Daar plak ik graag een sticker ja / ja op.

Ik hoop dat deze crisistijden ons leren te waarderen wat een groot goed het is om medewerkers te hebben die in alle tijden klaarstaan. En ik wens dat deze medewerkers zich ook positief laten gelden in de bedrijven waar zij werken.

Wat mij betreft heeft de mensgerichte organisatie de toekomst!

“Ik hoop dat deze crisistijden ons leren te waarderen wat een groot goed het is om medewerkers te hebben die in alle tijden klaarstaan.”

Auteur

Egbert Engelfriet | Managing Director

Klanten en medewerkers breng ik graag samen. Zij zijn de sleutel tot succes!

Mijn belangrijkste passie is organisaties hierbij te helpen.

Gerelateerde berichten

Pluk als MKB-bedrijf de vruchten van medewerker- en klantonderzoek

‘Er spelen op dit moment zaken die prioriteit hebben boven het ophalen van feedback van medewerkers en klanten’. ‘Te grote investering’. MKB-organisaties zijn niet altijd even bereid om medewerker- en klantonderzoeken uit te laten voeren. Toch zijn er gelukkig behoorlijk wat organisaties die wél feedback ophalen bij medewerkers en klanten, daar het nut van inzien en de vruchten ervan plukken. En dat is meer dan terecht. Het is absoluut waardevol om inzicht te krijgen in wat er speelt en leeft onder medewerkers en klanten.

De kracht van een positieve start: hoe een goed onboarding proces een duurzame impact heeft

In een tijd waarin de arbeidsmarkt voortdurend evolueert en concurrentie om talent hoog is, speelt een goed gestructureerd onboarding proces een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van waardevolle medewerkers. In dit artikel duiken we dieper in op waarom een doordachte onboarding cruciaal is, wat het inhoudt en enkele strategieën om een optimale onboarding ervaring te bereiken.

2020-04-22T09:42:03+02:00Tags: , , |